Termeni si conditii

1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre DEKTEL SOLUTIONS SRL (dektel.ro), prin intermediul magazinului virtual dektel.ro, catre Cumparator si pot fi modificate oricand de catre dektel.ro. Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

  • Cumparator - persoana juridica / alta entitate juridica care emite o Comanda;
  • Vanzator - societatea DEKTEL SOLUTIONS SRL, cu sediul social in Loc. Micesti, Mun. Alba Iulia, Str. Stufului 1, Jud. Alba, 510002, Romania, inregistrata la Registrul Comertului: J01/322/2010, CIF RO27057092;
  • Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vanzator.
  • Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora;
  • Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator;
  • Drepturi de proprietate intelectuala (in cele ce urmeaza - DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, drepturi de autor si drepturi in natura de autor, drepturi de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare dintre cele de mai sus;
  • Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.
2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi telefonice sau electronice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

  • Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
  • Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
  • Termeni si conditii.

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Confirmarea Comenzii se face telefonic sau electronic (e-mail). Comanda confirmata nu poate fi anulata unilateral.

Preturile produselor din Comanda sunt valabile 2 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii.

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a) Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

b) Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta a structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

c) Comunicarea cu magazinul virtual se poate face prin interactiunea cu acesta sau prin modalitatile mentionate la sectiunea Contact. Vor fi excluse sau ignorate parerile sau adresarile care contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta;

d) In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, dektel.ro isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul site-ului.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), niciuna dintre informarile primite de la Vanzator. De asemenea, numele site-ului, precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea DEKTEL SOLUTIONS SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite fara acordul scris al proprietarului.

6. CONFIDENTIALITATE - PUBLICITATE

Informatiile de orice natura furnizate Vanzatorului de catre Cumparator vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Acestea pot fi utilizate numai pentru executarea Contractului/Comenzii si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Mesajele DEKTEL SOLUTIONS SRL sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de aceasta. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a le utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului dektel.ro. DEKTEL SOLUTIONS SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Prin inscrierea in baza de date a dektel.ro, Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai dektel.ro: furnizori de servicii de marketing si alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care dektel.ro poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre etc.

7. TERMENE, PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul care este termenul estimat de finalizare al livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale de catre Vanzator a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.

In cazul in care Cumparatorul intarzie plata marfurilor din vina sa, depasind termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare al comenzii, acesta nedepasind 3 zile lucratoare.

8. FACTURARE - PLATI

Preturile produselor si serviciilor afisate in cadrul site-ului dektel.ro sunt afisate in LEI sau EURO, fara sau cu TVA. Datorita numarului mare de produse, exista posibilitatea sa apara erori in afisarea pretului la anumite produse, iar pentru a evita anumite neplaceri, pretul corect este cel confirmat in prealabil de catre DEKTEL SOLUTIONS SRL.

Pretul, modalitatea si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura cu TVA pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare.

Preturile produselor de pe factura emisa pentru produsul comandat este acelasi cu cel mentionat in e-mail, telefonic sau oricare varianta de comunicare digitala sau directa. DEKTEL SOLUTIONS SRL isi rezerva dreptul de a modifica preturile de vanzare ale produselor din site fara anuntarea in prealabil a clientilor.

9. RISCURI SI RESPONSABILITATI

   a. Livrare;

Vanzatorul se obliga sa expedieze Cumparatorului Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door sau in showroom-ul dektel.ro, conform optiunii Clientului. Livrarea se face in termen de 1 pana la 10 zile lucratoare de la momentul confirmarii comenzii de catre consultantii SC DEKTEL SOLUTIONS SRL.

   b. Transport - Ambalare;

Daca suma comenzii este mai mica de 1000 lei cu TVA, contravaloarea transportului va fi achitata de Cumparator (15 lei), iar daca suma comenzii depaseste 1000 de lei cu TVA, transportul este gratuit. Comanda minima este de 500 lei cu TVA inclus.

In cazul in care Cumparatorul nu agreaza firma de curierat cu care colaboreaza dektel.ro, Vanzatorul nu isi asuma riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile din momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Cumparatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si a Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si a Serviciilor pe teritoriul Romaniei.

   c. Produsele sunt livrate in limita stocului disponibil;, astfel incat SC DEKTEL SOLUTIONS SRL isi rezerva dreptul de a nu putea onora o comanda in cazul in care produsul comandat nu mai este in stoc.

10. ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.

Informatiile legate de produsele comercializate sunt cele furnizate de catre producatori, atat acestea cat si fotografiile fiind afisate cu titlu de prezentare, produsele livrate putand prezenta diferente ca si culoare, aspect, etc.

Certificatul de garantie international pentru anumite produse este eliberat de producatori si vine insotit si de garantia sau contractul cadru/anexa/factura SC DEKTEL SOLUTIONS SRL, garantia fiind valabila pentru anumite produse de 24 de luni de la data livrarii produselor. Reclamatii cu privire la defecte nevizibile trebuie sa fie primite de catre DEKTEL SOLUTIONS SRL in termen de o (1) luna de la primirea marfurilor, iar reclamatiile privind cantitatiile si defecte calitative vizibile trebuie anuntate in maxim 2 zile lucratoare de la primirea produselor.

11. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea actului de livrare, ci doar ulterior semnarii si achitarii eventualei contravalori a acestora.

Receptia produsului de catre client confirma acceptarea acestuia ca produsele livrate au fost in stare buna si ca acestea au fost conforme cu cerintele si comanda efectuata.

Produsele care se platesc la livrare sunt achitate catre reprezentantul firmei de curierat, care returneaza clientului o chitanta, ca si dovada a efectuarii platii. Aceasta chitanta este dovada achitarii contravalorii in numerar, DEKTEL SOLUTIONS SRL nu va mai elibera o alta dovada de plata numerar catre clientii sai. DEKTEL SOLUTIONS SRL isi rezevra dreptul ca, in cazul unor anumite comenzi, sa solicite plata in avans. In acest caz, dovada de plata este ordinul bancar care trebuie trimis societatii noastre, pe e-mail sau fax.

12. RASPUNDERE

Vanzatorul nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si nici pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

13. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, DEKTEL SOLUTIONS SRL are obligatia de a administra, in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele dumneavoastra personale.

Scopul colectarii acestor date este: informarea utilizatorilor/clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe dektel.ro; informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor; evaluarea produselor si serviciilor oferite; activitati comerciale de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Prin completarea formularului de creare de cont si/sau de Comanda cu datele dumneavoastra, declarati ca acceptati neconditionat ca datele personale ale dumneavoastra sa fie incluse in baza de date a DEKTEL SOLUTIONS SRL. Totodata, va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre DEKTEL SOLUTIONS SRL, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea activitatilor cum ar fi (dar fara a se limita la acestea): activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, va dati acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poata fi transferate (cedate) de catre DEKTEL SOLUTIONS SRL atat afiliatilor sai, precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

Prin citirea prezentelor Termene si Conditii, ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

Astfel, DEKTEL SOLUTIONS SRL poate notifica utilizatorii/clientii cu privire la ofertele curente prin newsletter-ul si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

DEKTEL SOLUTIONS SRL (dektel.ro) nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail verbal, telefonic sau pe site-ul dektel.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

De asemenea, DEKTEL SOLUTIONS SRL (dektel.ro) poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre sau asiguratori.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instante judecatoresti si alte organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

14. FORTA MAJORA

Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca aceasta este datorata unui eveniment de forta majora (un eveniment imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat).

15. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute DEKTEL SOLUTIONS SRL (dektel.ro) si utilizatori/clienti/cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.